Συνάντηση με τον προσωρινό Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών, κύριο Καπνουλά

Τρίτη 07.03.23, ο Σύνδεσμος μας συναντήθηκε με τον κύριο Καπνουλά, προσωρινό Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών, για σκοπούς ενημέρωσης εκατέρωθεν πλευράς για όλα τα ουσιαστικά θέματα που απασχολούν τις Κεντρικές Φυλακές και τους κρατούμενους.

Ο υπερπληθυσμός εξακολουθεί να είναι η αρχή όλων των προβλημάτων στις Φυλακές. Η αναμενόμενη Προεδρική Χάρη σίγουρα θα βοηθήσει σε ένα μεγάλο βαθμό στο εν λόγω πρόβλημα όπως επίσης και η συνέχιση εφαρμογής της διαδικασίας του κατ’ οίκον περιορισμού, σύντομης εκδίκασης αιτήσεων Συμβουλίου Αποφυλάκισης, η μεταφορά ατόμων στην Ανοικτή Φυλακή και απέλαση αλλοδαπών που δεν μπορούν να παραμείνουν στη Κύπρο.

Ως Σύνδεσμος, δηλώνουμε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που λάβαμε από τον κύριο Καπνουλά σε όλα τα θέματα που τέθηκαν και ευελπιστούμε στην συνέχιση της συνεργασίας μας, πάντα είναι προς το συμφέρον των δικαιωμάτων των Φυλακισμένων αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε η Πρόεδρος του Συνδέσμου κυρία Άννα Αντωνίου και ο δικηγόρος του Συνδέσμου, Αλέξανδρος Κληρίδης.

Related Posts