ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ – 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Προς ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου σχετικά με την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών στις 20 Οκτωβρίου.

Πηγή: omega live

Στην Επιτροπή συζητήθηκε το θέμα του κατ΄ οίκον περιορισμού των υποδίκων, δηλαδή την εισαγωγή της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των υποδίκων αυτών.

Στο σύνολο τα κόμματα τάσσονται υπέρ αυτής της εφαρμογής ( ηλεκτρονικό βραχιόλι) , όπως επίσης και η Κυβέρνηση, την οποία έχει καλέσει η Επιτροπή το συντομότερο δυνατό να καταθέσει νομοσχέδιο. Αν όχι, η Επιτροπή θα προχωρήσει με πρόταση Νόμου.

Η Επιτροπή Νομικών αποφάσισε πως το επόμενο δεκαήμερο θα επισκεφθεί τις Κεντρικές Φυλακές και για πρώτη φορά θα συνεδριάσει εκεί, μετά που θα ακούσει τις θέσεις των ίδιων των φυλακισμένων.

Η συζήτηση, που άρχισε χθες στις 20 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί, όπως είπε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, τους μήνες που έρχονται.

Ο κ. Δαμιανού είπε πως το κόμμα του συνυπογράφει στην Πρόταση Νόμου και είπε πως είναι αυτονόητο ότι με τον ίδιο τρόπο που κατοχυρώνονται τα δικαιώματα των κρατουμένων για τη χρήση του ηλεκτρονικού βραχιολιού με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να κατοχυρωθούν και τα δικαιώματα των υπόπτων και υποδίκων.

Αιτιολογική-Έκθεση-6

Πρόταση-Νόμου-6

Αρθρογραφία σχετικά με το θέμα:
Yπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές – Τί ειπώθηκε για ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Πάνε για ρεκόρ πληθυσμού οι φυλακές λόγω μεταναστών, κλείνουν χώροι ψυχαγωγίας

«Έκοψε» Αριστοτέλους στο θέμα για βραχιολάκι η Δράκου-Αυστηρές υποδείξεις Βουλής

Related Posts