Ανοιχτή επιστολή κρατουμένων προς Επιτροπή Νομικών της Βουλής

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Βουλής, στις 5 Νοεμβρίου, η Επιτροπή Νομικών επισκέφθηκε τις Κεντρικές Φυλακές και περιηγήθηκε στα σχολεία, τις πτέρυγες, τα εργαστήρια, το κουρείο και το γυμναστήριο, συνομίλησε με κρατούμενες, άκουσε τα προβλήματά τους και έστειλε μηνύματα στήριξης, τονίζοντας πως το τρίπτυχο «εκσυγχρονισμός, αναμόρφωση, επανένταξη» θα πρέπει να είναι η κορωνίδα όλων των ενεργειών της πολιτείας.

Στην συνεδρίαση παρών ήταν και κρατούμενοι οι οποίοι παρέδωσαν στον Πρόεδρο της Επιτροπής τις δικές τους θέσεις σχετικά με το θέμα.Για την ανάγκη να θεσπιστεί το βραχιολάκι για τους υπόδικους μίλησε εκ μέρους τους ένας υπόδικος αναφέροντας ότι το βραχιολάκι θα βοηθήσει πολλούς να συμμορφωθούν. Ανέφερε ότι αναμένουν την εκδίκαση της υπόθεσής τους για πολλούς μήνες έως και χρόνια και χάνουν το δίκαιό τους και στιγματίζονται αναμένοντας. Όπως είπε, το 50% των υποδίκων αθωώνονται και το βραχιολάκι θα βοηθούσε πολύ κόσμο και θα έσωζε πολλά σπίτια.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΜΙΚΩΝ 05.11.21

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Φυλακισμένων κα Αννα Αντωνιου απηύθυνε έκκληση να προωθηθεί το βραχιολάκι λέγοντας ότι χάνονται οικογένειες αναμένοντας επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως τα προβλήματα των κρατουμένων αρχίσουν μετά την αποφυλάκιση τους ,στον τομέα της επανένταξης καθώς δεν μπορούν να βρουν εργασία λόγω μη λευκού ποινικού μητρώου.

Related Posts