ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ

Ο Σύνδεσμος Προστασίας των Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Στήριξης των Αποφυλακισθέντων ανακοινώνει την έναρξη πιλοτικού προγράμματος, κοινωνικής και εργασιακής ένταξης αποφυλακισθέντων.

Αφορμή της δημιουργίας του προγράμματος είναι οι καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα εν λόγω άτομα αλλά και οι οικογένειές τους αφού αποφυλακισθούν. Σκοπός του προγράμματος είναι να στηρίξει την κάθε προσπάθεια τους για κοινωνική και εργασιακή ένταξη με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Έχοντας την εμπειρία αλλά και δίπλα μας τους ανθρώπους που έχουν βιώσει εγκλεισμό παίρνουμε, δύναμη και εστιάζουμε στις πραγματικές τους πρώτες ανάγκες, την αποδοχή, την κατανόηση και την απενοχοποίηση από λάθη του παρελθόντος. Η άποψη τους μετρά και λαμβάνεται υπόψη σε κάθε ενέργεια που τους αφορά άμεσα και έμμεσα. Ως κοινωνία οφείλουμε να αναλάβουμε μέρος της ευθύνης και να δώσουμε το λόγο στους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Λαμβάνοντας υπόψη την ποικιλομορφία της συγκεκριμένης πληθυσμιακής ομάδας, στην προσπάθειά μας εντάχθηκαν διάφορες οργανώσεις που συμμερίζονται το όραμα και σκοπό του Συνδέσμου μας. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις, το Δημαρχείο Στροβόλου μέσα από το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, ο ΜΚΟ Giving Hope, το Πολιτιστικό Κέντρο «Κόσμος Χωρίς Σύνορα» και Εστία Γνώσης – Αναγνωρισμένο Κέντρο Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Το πρόγραμμα στηρίζει και η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου παρέχοντας την εμπειρογνωμοσύνη της στα θέματα εξαρτήσεων.

Το πρόγραμμα θα εστιάζεται σε 4 βασικούς πυλώνες:

Εργασιακή Εντάξη
Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη
Νομική Συμβουλευτική
Οικονομική Στήριξη

Η έναρξη του Προγράμματος ορίστηκε στις 11 Ιανουάριου 2021 και οι υπηρεσίες θα παρέχονται κάθε Δευτέρα 09:00-14:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Στροβόλου. Οι συναντήσεις θα είναι πάντα κατόπιν διευθέτησης ραντεβού. Σημειώνουμε ότι θα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα και τα πρωτόκολλα ένεκα της πρωτόγνωρης κατάστασης που διανύουμε λόγω της πανδημίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διευθέτηση συναντήσεων θα ανακοινωθούν εντός ημερών.

Ευχόμαστε Καλές Γιορτές και το νέο έτος να δώσει έναυσμα για μια κοινωνία συμπεριληπτική με ανεπτυγμένο αίσθημα της ενσυναίσθησης ικανή να αποδεχτεί αλλά και να στηρίξει τον κάθε άνθρωπο στην κάθε του προσπάθεια.

Related Posts