ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΜΗΝΥΜΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ-Επιστολή 03.08.2022

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων θέλει να μεταφέρει το πιο κάτω σημερινό μήνυμα κρατουμένων ημερ. 22.10.22 όπως αυτό παραδόθηκε στο δικηγόρο του Συνδέσμου Αλέξανδρο Κληρίδη κατά τις σημερινές επισκέψεις.

«Άτομα κρατούμενοι στις Κεντρικές Φυλακές κατάδικοι που άκουσαν στις αποφάσεις για την ποινή τους φράσεις όπως “παραδειγματισμός”, “αποτροπή” και σκοπός και στόχος της ποινής, σήμερα είναι μάρτυρες θεατές στην ατιμωρησία των εγκλημάτων και σκανδάλων που βρίσκουν εμπλεκόμενα άτομα και αξιωματικούς της ιδίας της Αστυνομίας.

Και όχι μόνο αυτό αλλά εξακολουθούν να βλέπουν τον πόλεμο ενάντιων της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλάκων να συνεχίζεται πάρα του ότι σχεδόν όλες οι έρευνες που είχαν διαταχθεί από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ολοκληρώθηκαν με την Διεύθυνση να απαλλάσσεται παρα την σπίλωση.

Οι ίδιοι οι κρατούμενοι απορούν τι μήνυμα αφήνει η κοινωνία προς όλους αλλά και τι παράδειγμα/προηγούμενο αφήνει συγκεκριμένα προς τους επόμενους αξιωματικούς της Αστυνομίας, όταν τέτοια συμπεριφορά δεν επιφέρει καμία ποινή, καμία ποινική υπόθεση και αποτελεί μόνο αιτία για μετάθεση.

Την ίδια ώρα, υπάρχει πλήρη αδιαφορία στα όσα οι ίδιοι οι κρατούμενοι δικαιούνται και στερούνται λόγο της απραξίας των αρμοδίων. Εξακολουθεί να μην έχει διοριστεί Συμβούλιο Αποφυλάκισης, οι αιτήσεις για αποφυλάκιση με όρους εκκρεμούν και πολλαπλασιάζονται χωρίς καμία ενημέρωση ως προς το πότε να αναμένουν να εξεταστούν τα αιτήματα τους.

Όπως είπαν και κατά την προηγούμενη τους επιστολή ημερ. 03.08.22 και θέλουν να επαναλάβουν με τον πλέον πιο έντονο και αυστηρό τρόπο, οι ίδιοι και οι οικογένειες τους είναι έτοιμοι να παραδώσουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια και να μην ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές αν δεν μαρτυρήσουν οι ίδιοι αλλαγές στην πιο πάνω συμπεριφορά»
Επιστολή 03.08.22

Related Posts