ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ

Οι κρατούμενοι απέστειλαν επιτολή στον Πρόεδρο ανακοινώνοντας πως θα παραδώσουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια εάν συνεχιστούν οι διακρίσεις εις βάρος τους.

Διαβάστε την επιστολή:

Δια της παρούσης θέλουμε να σας ενημερώσουμε σαν φυλακισμένοι στο σύνολο μας νοιώθουμε πολύ αδικημένοι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον Γενικό Εισαγγελέα κ. Γιώργο Σαββίδη για την Χάρη που έδωσε στους φυλακισμένους ¼ στις 15/11/2020.

Έγινε άνιση και άδικη μεταχείριση, δεν τύχαμε ίσων δικαιωμάτων με πρωτοφανές κατηγοριοποιήσεις καταδίκων σε καλούς και κακούς όπου ζούμε όλοι κάτω από την ίδια στέγη και βιώνουμε μαζί τα ίδια πράγματα. Το γεγονός αυτό μας στιγματίζει ακόμη μια φορά εμάς και τις οικογένειες μας περισσότερο από ότι είμαστε ήδη μετά την βούλλα της καταδίκης μας από το δικαστήριο.

Ελπίζαμε και στηριζόμασταν από αυτή την χάρη για μια ομαλή κοινωνική επανένταξη στην κοινωνία και με το γεγονός αυτό απογοητευτήκαμε και παρακαλούμε πολύ έντονα.
Το 80% και πλέον των φυλακισμένων είναι μέσα για ναρκωτικά όπου οι περισσότεροι βασικοί έμπορες είναι στα σπίτια τους και οι περισσότεροι από εμάς είναι θύματα λόγο χρήσης ή οικονομικών προβλημάτων.

Ζητούμαι άμεσα επανεξέταση της Χάρης, οι οικογένειες μας είναι εξαντλημένες και απογοητευμένες από εσάς και θα κινητοποιηθούν άμεσα από την Εισαγγελία στο Προεδρικό όπου θα παραδώσουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια την 1-12-2020.

Η αδικία πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα. Να σημειωθεί ότι το ποσοστό που έλαβε ο κ. Νίκος Αναστασιάδης στις Προεδρικές του 2018 από Φυλακισμένους ξεπερνούσε το 90% όπου έτυχε και την στήριξη των οικογενειών μας.

Ευχαριστούμαι την Διεύθυνση για την ευκαιρία που μας δίνει και μας προσφέρει μέσων προγραμμάτων στήριξης απεξάρτησης.

Διαβάστε την επιστολή και εδώ

Image by Marko Lovric from Pixabay

και δεύτερη επιτολή από κρατούμενους καλώντας τις οικογένειες συγγενείς και φίλους σε ειρηνική διαμαρτυρία:

Προς Διεύθυνση Φυλακών,

Οι φυλακισμένη στο σύνολο μας νοιώθουμε πολύ αδικημένοι στην αντιμετώπιση μας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υστέρα από τις διακρίσεις αδίκως στην μεγαλύτερη μερίδα των φυλακισμένων αφαιρώντας μας το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας της οποίας δεν έχουμε από τα δικαστήρια στα οποία οι ποινές είναι εξοντωτικές και διαλυτικές προς τις οικογένειες μας.

Θέλουμε ειδικά να αναφερθούμε στα ναρκωτικά που ο Πρόεδρος μας δικάζει για δεύτερη φορά την στιγμή που πολλοί από εμάς είμαστε θύματα τις μάστιγας των ναρκωτικών προσπαθώντας να απεξαρτητοποιηθούμε με την βοήθεια που καταβάλλει η διεύθυνση των φυλακών να μας παρέχει και μας κατηγοριοποιεί όλους ως έμπορες ναρκωτικών και μας θαυματοποιεί εμάς και τις οικογένειες μας. Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι στο παρόν στάδιο θα κάνουμε ειρηνική στάση εργασίας από τις δουλειές μας και τα σχολεία στις 18/11 στις 13:00 η ώρα το μεσημέρι μέχρι τις 14:00. Επίσης στην πρώτη Δεκεμβρίου του 20 ( 1/12/20) καλούμαι όλες τις οικογένειες μας και τους φίλους των φυλακισμένων να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά σε πορεία προς το Προεδρικό.

Ευχαριστούμε και σεβόμαστε την διεύθυνση των κεντρικών φυλακών που είναι πάντα με το μέρος των φυλακισμένων

Related Posts