ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – 1η Δεκεμβρίου

Οι φυλακισμένοι καλούν σε ειρηνική πορεία οικογένειες συγγενείς και φίλους την 1 Δεκεμβρίου 2020 ώρα 11:00πμ.

Η απόφαση να δοθεί προεδρική χάρη με διαχωρισμό των Φυλακισμένων σε κατηγορίες και ο αποκλεισμός κάποιων εξ αυτών με μοναδικό γνώμονα το αδίκημα που έχουν διαπράξει και καταδικαστεί (πχ ναρκωτικά ή σεξουαλικά αδικήματα) δημιουργεί αναμφισβήτητα μια τεράστια αδικία και ανισότητα μεταξύ των φυλακισμένων η οποία αποτελεί απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και αυθαίρετη διάκριση. Ως Σύνδεσμος υποστηρίζουμε τη θέση πως η προεδρική χάρη πρέπει να δίδεται σε όλους τους φυλακισμένους ανεξαιρέτως και ανεξαρτήτως της φύσης του αδικήματος που έχουν διαπράξει και καταδικαστεί.

Παρακαλούνται οι συγγενείς και φίλοι που θα στηρίξουν τους φυλακισμένους με την παρουσία τους στην ειρηνική πορεία να έχουν μαζί τους προστατευτική μάσκα προσώπου. Οι πληθυσμιακές ομάδες που εξαιρούνται από το μέτρο της μάσκας θα πρέπει να έχουν μαζί τους σχετικό πιστοποιητικό και να τηρούν όλες τις απαραίτητες αποστάσεις. Όλα τα μέτρα που έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας θα τηρηθούν με αυστηρότητα..

Η ειρηνική πορεία αναβάλλεται, προς το παρόν, λόγω των περιοριστικών μέτρων και ο Σύνδεσμος θα επιδιώξει συνάντηση με το Γενικό Εισαγγελέα για μια έσχατη προσπάθεια κατανόησης του προβλήματος των κρατουμένων.

Related Posts