Ανακοίνωση: Σε σχέση με τα αληθή γεγονότα που έλαβαν χωρά στο χώρο των Κεντρικών Φυλακών

Σε σχέση με τα αληθή γεγονότα που έλαβαν χωρά στο χώρο των Κεντρικών Φυλακών έχουμε διαπιστώσει ως Σύνδεσμος ότι ομάδες Αστυνομικών, στους οποίους υπήρχαν μέλη σωμάτων ασφαλείας, φορώντας κουκούλες κρατώντας ρόπαλα και σπρέι επιχείρησαν να εισέλθουν για διεξαγωγή ερευνών σε όλα τα κελιά των υποδίκων κρατουμένων. Μάλιστα όσοι Αστυνομικοί φορούσαν κουκούλες αρνούνταν να δώσουν τα στοιχεία τους στην διεύθυνση των Κεντρικών φυλακών, εμμένοντας στην ανωνυμία τους και έτσι ορθώς τέθηκε σοβαρός φραγμός στην στρατιωτική αυτή εισβολή..

Θα πρέπει να γίνει επιτέλους σαφές και ξεκάθαρο το μήνυμα ότι ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια κάθε καταδίκου είναι υπέρτατο καθήκον της Πολιτείας μας και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας σε κρατούμενο και τα ρόπαλα, οι κουκούλες από ανώνυμα όργανα της τάξης μόνο σε επαπειλούμενη βία παραπέμπουν.
Μάλιστα υπάρχουν κρατούμενοι που έχουν πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τις έρευνες έχουν ήδη προβεί σε καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων Εναντίων της Αστυνομίας.

PRISONERS RIGHTS PROTECTION CYPRUS

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών σε σχέση με δημοσίευμα για έρευνα σε κρατούμενους

Related Posts